Då var allt gips på plats men inte helt utan problem. När vi började så var jag väldigt övertygad om att vi bara skulle göra vanliga dörrar. Dvs raka hörn utan något speciellt. Så fel jag hade.

Det syntes även i mitt förra inlägg att det skulle vara välvda dörrar till garderoben. Just där och då hade det väl inte slagit mig exakt hur bökigt det skulle bli att få till..
Till att börja med hade jag inte anpassat regelverket för det så det var något jag fick lösa i efterhand. Sen är det ju listerna i dörrposten som måste bli lite snyggare än vad dom är nu. Jag har aldrig basat trä förut så då fick man prova det också 🙂

Jag gjorde det jag trodde skulle bli enklast att göra och det funkade! Jag klöv upp ämnet i relativt tunna skikt, ca 9mm tjocka. Eftersom valvet inte är så stort kunde jag göra själva basningen över en stor kastrull bara. Tog lite tid att få dem tillräckligt mjuka men efter en stund så kunde jag börja böja i en form jag gjort i ordning. Så jag böjde dom i formen och limmade ihop två stycken. Behövde inte mer tjocklek än så. Sen kan man ju önska att jag hade mer kvistfritt material för några höll inte i böjningen men hade inte räknat med annat heller.

Här är även den numera ”klara” infällda TV bänken som blev riktigt bra. TVn passade bara fint. Nu ska det fogas, slipas och målas lite. Måste även ta upp ett hål för att dra igenom ström- och internetkablar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *