När vi nu håller på med garderober på andra sidan i rummet så stötte vi direkt på patrull. På den väggen där det kommer bli garderob när vi är klara sitter strömbrytaren för taklamporna. Blir inte särskilt praktiskt om man måste krypa in i garderoben för att slå av och på lyset!

Så jag fick bli elektriker för en dag och flytta ut strömbrytaren och enda alternativet till vart den ska sitta är på timmerväggen. Jag gjorde så att jag fräste ut ett litet spår mellan stockarna och drog ny kabel där. Inte så djupt utan bara så att kabeln skulle rymmas. Sen tätade jag men det som vi hade tillgängligt – träfiberisolering. Måste säga att både infällningen i timmerstocken och tätningen blev bra. Kabeln syns inte och tätningen blev naturlig. Tänker jag ska byta till lindrev men det var slut hemma. Note to self; beställ mer lindrev, alltid bra att ha hemma.

Hålet för själva uttaget gjordes bara med en vanlig dosfräs som jag borrade in tillräckligt djupt. Sen fram med stämjärn och jacka ur. När det var klart kunde jag borra från den urtagna hålet till det lilla spår jag gjort med en sökarborr (om det heter så).

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *