Innan vi börjar sätta skivor och klä in garderobsbyggena så måste vi sätta in hyllor. Vi gjorde enkla fasta hyllor i 16mm mdf. För att få dom lite stilare (dom ska målas innan allt är klart) satte vi en enkel list på framsidan.

I form och funktion väldigt enkla. Bara en 45×45 regel på timmerväggen och en i stommen. Enkelt och smidigt.

När hyllorna väl var på plats kunde vi börja sätta OSB och gipsskivorna. I den vänstra garderoben kommer vi enbart ha en klädstång och inte hyllplan. Stången kan vi montera in senare så den får vänta.

Som syns så fick vi till profilen mot gipsväggarna helt ok. Jag klarar inte av att få det 100% korrekt och helt klaff mot timmervägg och lister, är det någon som kan det? Efter gipsskivorna är på plats kommer vi gå med Gypsum och täta så det blir helt tajt.

Även skivan för dagbädden är på plats. Just nu är den inte monterad utan bara ditlagd. I den ska vi kapa ur en bit som vi sätter gångjärn på så vi får lite förvaring under dagbädden också. Den kommer ligga mellan dom två reglarna vi satte, syns här hur vi tänkt.

Det börjar synas hur slutresultatet ska bli. Man är alltid nervös när man börjar för själva process till slutgiltigt resultat är sällan vackert…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *