En västerbottensgård är fantastisk på många sätt men en utmaning är att dom är långsmala. Det gör det lite knepigt att placera ut både rum och förvaringsmöjligheter. Det blir tillslut bara massa korridorer av allt. Sen att vi på övervåningen har ett snedtak omöjliggör någon standard lösning som att bara åka och köpa, montera och ställa på plats. Så det blir till att bygga själv.

Här är tanken att det ska bli en garderob till vänster om fönstret, en dagbädd under fönstret, och en garderob till höger (syns inte i bild). Nere till höger syns det hur vi nyligen har dragit nätverkskablar i hela huset. Ett projekt i sig som tog mycket tid. Man tycker ju att vi borde tänkt på det när vi gjorde om hela övervåningen…

Vi vill göra så liten påverkan på golv, tak och lister som vi kan. Rätt var det är (jag känner min bättre hälft) så ska detta bort och något nytt ska byggas istället. Så jag undviker att förstöra lister och får istället lägga lite kärlek på att kapa ut skivorna rätt. Det är ändå så knepigt det bara kan bli i och med timmerväggarna på sidorna – dom är inte direkt släta..

Regelverket är nu i stort sätt klart. En garderob till vänster, en till höger och en dagbädd med förvaringsmöjligheter under klar för att sätta skivor. Tanken är att det här utrymmen ska bli lite tvspels-häng-utrymme. Så vi ska bygga in tvbänken i garderoben till vänster.

Så här! Den är inte färdigmonterad här utan vi testar av att vi räknat allt rätt så TV faktiskt ryms här. Men det gjorde den 🙂

Nästa moment blir att sätta skivor. OSB och gipsskivor.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *